Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Door

Géraldine de Terwangne

Gepubliceerd op

June 23, 2020

Tags

agency life, public relations, stage, Team LEWIS

Beste toekomstige stagiair, de eindstage is een belangrijke fase in je studentencarrière en je eerste ervaring op de arbeidsmarkt. De keuze van het bedrijf waar je stage loopt is erg belangrijk omdat je, afhankelijk van de sector en het takenpakket, op een of andere manier richting kunt geven aan je toekomst. Maar hoe kun je een weloverwogen keuze maken? Soms zijn er tientallen aanbiedingen per week? En eigenlijk ben je nog nooit met de realiteit van het veld geconfronteerd. De mensen waarmee je straks maandenlang acht uur per dag doorbrengt, ken je niet eens.


Dat is exact de reden waarom ik heb besloten om deze blog te schrijven, zodat jij, lieve toekomstige stagiair, het leven in een PR-bureau zoals bij LEWIS een beetje beter leert kennen en je keuze een stuk gemakkelijker wordt.

Agency life @ LEWIS 

Als je elke dag nieuwe uitdagingen zoekt en niet van routine houdt, dan is het agency life waarschijnlijk iets voor jou; bij LEWIS lijkt geen enkele dag op de vorige. 

Als stagiair is je belangrijkste rol het ondersteunen van het hele team bij haar dagelijkse taken. Van het analyseren van de media-aandacht tot het schrijven van persberichten, het organiseren van evenementen of het opzetten van partnerschappen met influencers. Deze ervaring laat je kennismaken met alle aspecten van public relations en al de situaties die zich met het oog op de klanten kunnen voordoen. 

Stage lopen bij LEWIS vergt enthousiasme voor persrelaties, een mate van strengheid en het nodige aanpassingsvermogen, omdat je soms moet goochelen met de eisen en taken van meerdere klanten op dezelfde dag. 

Het LEWIS-team

Bovendien krijg je de kans om deel uit te maken van een dynamisch team dat luistert en zich bekommert om zijn stagiairs. Tijdens mijn stage heeft het team in het kantoor in Brussel veel tijd besteed aan duidelijke briefings voor mijn taken, dat ik het werk leuk vond en dat ik regelmatig feedback kreeg om me verder te helpen. Je hebt ook de mogelijkheid om in een meertalige omgeving te werken, aangezien het merendeel van het team Nederlandstalig is en de gesprekken over het algemeen in het Engels worden gevoerd.

Tot slot kan ik je verzekeren dat een stage bij LEWIS een verrijkende ervaring is, zowel professioneel als persoonlijk. Ondanks de bijzondere corona-context waarin mijn stage grotendeels plaatsvond, had ik de kans om niet alleen de tijdens mijn academische carrière opgedane kennis in de praktijk om te zetten en er dieper op in te gaan, maar ook om mezelf vertrouwd te maken met de tools van het vak en vooral om te werken in een team van professionals die open én beschikbaar zijn voor hun stagiaires. 

Dus, vier maanden in een wereldberoemd communicatiebureau, in een meertalig, gastvrij en bemoedigend team met veel interessante uitdagingen, wat wil je nog meer? 

Als je op zoek bent naar een stage, specifiek in PR en persrelaties, je gemotiveerd en leergierig bent, raad ik je absoluut aan om te solliciteren bij LEWIS, je zult er geen spijt van krijgen. ?

Neem contact op