Skip to main content
LEWIS

Door

LEWIS

Gepubliceerd op

January 18, 2021

Tags

Branding, digital marketing, lead generation, Strategic Marketing

Het sleutelwoord van 2020 in marketingmiddens kan alleen maar “aanpassen” zijn. We holden van push naar pull strategieën en terug, schakelden tussen verschillende manieren van messaging, reageerden op de plotse veranderingen in het consumentengedrag en gingen experimenteren met nieuwe kanalen. Het leek wel een marathon, maar eentje waarvan niemand een idee had hoe veraf de finish nog was.

Vergroot je zichtbaarheid met TEAM LEWIS

Verken onze geïntegreerde PR-, digitale-, en contentdiensten. Met scherp advies en effectieve campagnes brengen we jouw doelstellingen tot leven. Samen realiseren we succes!


Toch ontdekten we in al die chaos een hoop goeie dingen. Omdat we uit onze comfortzone moesten komen en uit noodzaak gingen omschakelen, onstond en ontbolsterde het empathische merk. Hoewel je je zwaktes graag camoufleert, is het nooit te laat om bij te leren en te groeien.

De lessen die we meenemen uit 2020 spelen een gigantische rol in het creëren van opportuniteiten en strategieën voor 2021. We beginnen best bij de belangrijkste trends die zich aankondigen.

Recent vulden meer dan 200 marketeers wereldwijd ons onderzoek in en de helft daarvan moest het in 2020 met kleinere marketingbudgetten zien te rooien. Het goede nieuws is dat er een golf van optimisme leeft onder marketeers: ze verwachten dat de budgetten op hetzelfde niveau blijven of zelfs zullen stijgen in vergelijking met het tijdperk voor de coronacrisis. Ze denken zelfs dat ze hun teams gaan kunnen uitbreiden in 2021.

Naast het aantonen van hun ROI, anticiperen marketeers best ook al op de volgende uitdagingen die hen te wachten staan:

  • Veranderend consumentengedrag
  • Digitaal het bos door de bomen zien
  • Groeiende onzekerheid
  • Relevant blijven bij je doelgroepen

De belangrijkste kantelpunten zijn volgens marketeers in drie categorieën onder te brengen. Het omschakelen naar virtueel en digitaal; de belangrijkere rol van marketing bij sales en social media als de heersende kampioen der kanalen.

Marketing in onzekere tijden

In onze recente handleiding, Marketing In 2021: Pushing Forward In Uncertainty, bespreken we vijf domeinen waar marketeers op moeten focussen en drie potentiële strategieën om mee te zijn. Ook in 2021 zullen we flexibel moeten blijven – het heeft nog altijd geen zin om maandplanningen op te stellen – van dag tot dag op je prioriteiten focussen, werkt ook straks nog het best. We delen alvast even een voorsmaakje van onze beste adviezen:

#1  Lead Generation & Conversie

Lead generation staat of valt met een onderbouwde strategie, de juiste tools en een doorgedreven aanpak. Content vormt het hart van een spot on lead gen campagne – ze moet de aandacht trekken, een opvallende denkwijze of standpunt delen én boeien. Ze moet de klant meer aanspreken dan bespreken.

#2 Rekening houden met digitale overkill

Digitaal trekken we alsmaar grotere publieken aan, maar dat is een mes dat aan twee kanten snijdt. Een groter publiek betekent ook dat steeds meer marketeers met hen contact willen leggen. Fris daarom je boodschap geregeld op, wees creatief met visuals en test nieuwe formats uit.

#3 Boost je merkwaarde

Marketeers moeten een actieve rol spelen in het beslissingsproces en C-levels  adviseren over de impact van campagnes en strategieën. Je doel en je boodschap stroomlijnen wordt cruciaal.

#4 Investeer in marketing technologie en tools

Als je ergens in wil investeren, zet marketing technologie dan bovenaan je lijstje. De gewoontes van de consument veranderen en de manier waarop we werken ook. Tools en platformen zijn de manier om je te helpen om je vinger aan de pols te houden, je te organiseren en je resultaten op te meten in een ordelijke en zinvolle manier.

#5 Verbeter skills & talent

Marketeers moeten ook de juiste skills en talenten aan boord hebben om digitale kanalen beter te benutten, nieuwe MarTech te integreren en lead gen strategieën uit te rollen. Grijp de kans om lacunes op te vullen en opportuniteiten te pakken door interne opleidingen of een extern marketingbureau aan te haken.

De juiste strategie vinden

Hoever het herstel in jouw land of sector ook al staat, er zijn drie strategieën die je kan overwegen: Cornerstone, Agile en Conquest.

Richt je vizier op de buitenwereld in 2021 en neem de tijd om je doelpubliek te begrijpen – wanneer en waar ze zich ergens mee engageren, en welke boodschappen hen het meest raken in de verschillende stappen van de marketing funnel.

Wil je meer richtlijnen voor je marketingplan in 2021? Download dan onze gratis gids of neem contact op met één van onze teams om meer te weten te komen over onze strategische marketingdiensten.

Neem contact op