Skip to main content
LEWIS

Door

LEWIS Communications

Gepubliceerd op

January 6, 2020

Tags

content marketing, digital marketing, Team LEWIS

Van PR naar volledig geïntegreerde communicatie-aanpak

LEWIS België kijkt terug op een succesvol 2019 en trapte 2020 af met nieuwe plannen. Voortaan positioneert LEWIS België zich als een volledig geïntegreerd communicatiebureau. Het Antwerpse kantoor voegde daarom een marketingcel toe aan de bestaande structuur. Geen trendbreuk, maar wél een logische verschuiving met het oog op een nog completer én proactiever aanbod. LEWIS Brussel blijft dezelfde koers varen en specialiseert zich verder in corporate communicatie.

Een nog breder aanbod om de behoeften van het nieuwe decennium nog beter te vervullen. Dat is het idee achter de hertekening van het DNA van LEWIS België. Waar het kantoor in Brussel PR aanbiedt, verschuift de tendens in Antwerpen geleidelijk aan van PR naar een geïntegreerd communicatie-aanbod. De verdeling tussen PR en marketingdiensten is daar nagenoeg in evenwicht. Met core values als ‘bold’ en ‘agile’ in het bedrijfspaspoort was bijsturen de juiste keuze voor LEWIS België.

Inpikken op koerswijziging

LEWIS Antwerpen zet voortaan nog meer in op marketing. Het kantoor werkt zij aan zij in twee teams: eentje dat zich vooral op marketing focust en eentje dat de PR activiteiten voor zijn rekening neemt. Jeroen Rigole, Vice President voor België en Frankrijk: “We merken een duidelijke koerswijziging in onze industrie. Alsmaar meer bedrijven zijn op zoek naar een meer geïntegreerde communicatie-aanpak. Daarom pasten wij ons Belgisch aanbod aan om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden. Antwerpen focust zich voortaan op marketing communications en Brussel richt zich op corporate communications.”

Maaike Linssen wordt Marketing Director

LEWIS Brussel gaat met andere woorden op de ingeslagen weg verder, met Delphine De Pauw aan het roer. In Antwerpen blijft Sara Thys aan de leiding staan van het kantoor met een nieuwe marketingpoot en een PR team. Maaike Linssen zet haar schouders als nieuwe Marketing Director mee onder dit project: “Na 2,5 jaar als Account Director bij LEWIS is het voor mij een uitdaging om een nog actievere rol op te nemen in het vernieuwde DNA van LEWIS Antwerpen. Vandaag adviseren en ondersteunen wij veel van onze klanten al op het gebied van marketing communications en dat gaat door het nieuwe team alleen maar verder groeien. Daar kijk ik erg naar uit.”

Content steeds belangrijker

Zo staat bij LEWIS België voortaan alles op punt om een volledig geïntegreerd communicatieplan op maat uit te rollen. PR blijft uiteraard ook aanwezig in het aanbod, maar niet langer als de enige motor van de machine. De omschakeling naar digital zet zich verder door en ook de content krijgt een heropwaardering. Daarvoor maakte HLN-journalist Stijn Joris midden november al de overstap naar LEWIS. Hij kwam aan boord als Content Manager en ondersteunt zowel het team uit Antwerpen als dat in Brussel. “Goede content schrijven is een heel belangrijk onderdeel van de communicatiestrategie voor onze klanten. De vraag naar relevante en onderscheidende content neemt alleen maar toe en ik ben ervan overtuigd dat we met de komst van Stijn nog beter aan deze toenemende vraag kunnen voldoen,” besluit VP Jeroen Rigole.

Neem contact op