Skip to main content
LEWIS

Door

LEWIS Communications

Gepubliceerd op

October 21, 2019

Tags

digital marketing, international campaigns, LEWIS MET

Deze marketinganalyse van 300 bedrijven uit de Forbes Global 2000 laat een duidelijk verband zien tussen de inzet van marketing en groeicijfers bij bedrijven.


TEAM LEWIS maakte voor de analyse gebruik van een eigen methodologie; de TEAM LEWIS Marketing Engagement Tracker (TEAM LEWIS MET). Een opmerkelijke bijvangst uit het onderzoek is dat hoe ouder het bedrijf is, hoe beter het scoort op de MET-ranking. Dat een bedrijf een lange bestaansgeschiedenis heeft, betekent dus niet dat het niet weet hoe het relevant moeten blijven.

Boost de online aanwezigheid van je merk

Onze experts leiden jouw digitale strategie. Vertrouwd door startups, groeiende bedrijven en Fortune 500-merken om organisch nieuwe klanten aan te trekken.


Het onderzoek legde een aanzienlijk verschil bloot tussen de winstgevendheid van bedrijven die laag scoren in de analyse en merken die beter presteren. Over de gehele steekproef bedroeg de gemiddelde winstmarge 12,7 procent, oftewel een winst van 6,9 miljard dollar. De tien merken die onderaan in de ranglijst staan, hebben een gemiddelde marge van 8,8 procent / winst van 4,4 miljard dollar. De top tien steekt echter met kop en schouders boven de rest uit, met een gemiddelde winstmarge van 17,4 procent en een bijbehorende winst van 14,3 miljard dollar.

Hoewel gevestigde bedrijven opvielen in de MET-ranking, blonken ook bedrijven onder de twintig jaar oud – inclusief onlangs gefuseerde partijen – uit. Zij vielen positief op ten opzichte van hun oudere concullega’s wat betreft digital marketing en websiteoptimalisatie. Dit getuigt niet alleen van de kracht van de digital native, maar ook van het effect van een fusie op verandering en verbetering.

“Bedrijven die bereid zijn om te innoveren in marketing, presteren uiteindelijk beter”, aldus Giles Peddy, Senior Vice President EMEA bij TEAM LEWIS. “Een marketingstrategie moet dan ook draaien om verandering, innovatie en een ambitie voor het hoogst haalbare.”

Boost de online aanwezigheid van je merk

Onze experts leiden jouw digitale strategie. Vertrouwd door startups, groeiende bedrijven en Fortune 500-merken om organisch nieuwe klanten aan te trekken.

Belangrijkste conclusies:

  • IBM is nummer één in de TEAM LEWIS Global Marketing Engagement Index van 2019;
  • Bedrijven in de VS en EMEA presteren beter dan bedrijven in APAC;
  • De best presterende bedrijven (volgens Forbes) zijn beter in digital marketing, earned en social media;
  • Gevestigde bedrijven scoren overall beter dan de jongere garde, maar deze laatste groep is weer beter in digital marketing en websiteoptimalisatie;
  • Hoe groter het bedrijf, hoe langzamer het reageert op vragen – wanneer deze binnenkomen via e-mail of social media. Oudere bedrijven reageren daarentegen wel sneller via telefoon, social en e-mail;
  • Het gebruik en de inzet van autonome tools (zoals chatbots) is erg laag, ondanks de slechte responstijd via diverse kanalen;
  • 57 procent van de top 300 merken zet geen paid advertising in om specifieke marketingcampagnes onder de aandacht te brengen en op die manier traffic te genereren;
  • Een derde van de bedrijven gebruikt geen video of aangepaste conversies op hun website;
  • De helft van de onderzochte bedrijven lijkt geen marketing automation in te zetten.

 

Download het hele rapport op: www.teamlewis.com/the-marketing-engagement-index

Neem contact op