Skip to main content
LEWIS

Door

Teun van den Acker

Gepubliceerd op

March 19, 2024

Tags

Linkedin, marketing, sales

LinkedIn, hét socialmediaplatform voor professionals, heeft een onmisbare rol verworven in de zakelijke wereld. Maar waarom is LinkedIn zo cruciaal voor marketing- en salesteams vandaag? Digital expert Teun van den Acker deelt in deze blog vijf advertentieopties op het platform, inclusief de gloednieuwe bètafeature die veel kansen biedt voor B2B-bedrijven. Ontdek hoe LinkedIn de samenwerking tussen sales en marketing stimuleert en nieuwe wegen opent naar succes.


In de wereld van zakelijke communicatie is LinkedIn uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor professionals wereldwijd. Maar LinkedIn is veel meer dan alleen een platform om cv’s uit te delen en te netwerken met collega’s. Voor de meeste B2B-marketeers is LinkedIn een van de belangrijkste kanalen geworden. Daarnaast groeit LinkedIn uit tot een krachtig instrument dat marketing en sales dichter bij elkaar kan brengen. Laten we eens kijken hoe LinkedIn deze kloof overbrugt en waarom het een essentieel instrument is geworden voor zowel marketing als sales.

Vergroot je zichtbaarheid met TEAM LEWIS

Verken onze geïntegreerde PR-, digitale-, en contentdiensten. Met scherp advies en effectieve campagnes brengen we jouw doelstellingen tot leven. Samen realiseren we succes!

De basics: profieloptimalisatie

Een goed geoptimaliseerd LinkedIn-profiel is de sleutel tot succes op het platform. Zowel marketing- als salesprofessionals kunnen uitgebreide profielen creëren waarin ze niet alleen hun werkervaring en vaardigheden tonen, maar ook aanbevelingen, projecten en zelfs multimedia-inhoud zoals video’s en presentaties delen. Door deze profielen te optimaliseren, kunnen marketeers en verkopers zichzelf en hun bedrijf op een professionele en aantrekkelijke manier presenteren aan potentiële klanten. Het profiel biedt marketeers het krachtige element van LinkedIn Marketing Solutions: gebruikers die hun eigen informatie op orde houden. Je kunt deze data gebruiken om je doelgroep nauwkeurig te targeten op basis van relevante variabelen voor jouw bedrijf.

LinkedIn Marketing Solutions

LinkedIn is geëvolueerd tot een krachtig marketingplatform. Hoewel het nog niet zo geavanceerd is als platforms zoals Google of Meta, onderscheidt LinkedIn zich door zijn nauwkeurige targeting en de hoeveelheid informatie in gebruikersprofielen. Voor 80% van de campagnes die ons digitaal marketingbureau TEAM LEWIS op dit platform draait, gebruiken we een Target Account List (TAL) als ons eerste uitgangspunt. Een andere belangrijke ontwikkeling op LinkedIn zijn de full funnel campagnes. Je kunt stapsgewijs je doelgroep bereiken in de verschillende fasen van de marketingfunnel (van awareness tot leadgeneratie), met behulp van remarketing binnen hetzelfde platform.

LinkedIn Marketing Solutions

LinkedIn Sales Solutions

LinkedIn biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor netwerken en leadgeneratie. Door actief deel te nemen aan relevante groepen, branche-evenementen en gesprekken kunnen verkopers waardevolle relaties opbouwen met potentiële klanten en samenwerkingspartners. Bovendien kunnen tools zoals de LinkedIn Sales Navigator de salesteams ondersteunen bij het identificeren en benaderen van gekwalificeerde leads op een persoonlijkere en effectievere manier. Door accounts (organisaties) en leads (personen) op te slaan in de Sales Navigator kan het team de ontwikkelingen blijven monitoren en opvolgen.

1+1=3

Een van de meest recente bètafunctionaliteiten van LinkedIn is ‘Sales & Marketing orchestration’. Met deze nieuwe tool kunnen marketeers in de Campaign Manager nu toegang krijgen tot de accounts en leads die door sales zijn opgeslagen in de Sales Navigator.Door deze salesdoelgroepen te integreren in bijvoorbeeld awareness- of considerationcampagnes, kunnen marketing én sales samenwerken aan een gezamenlijke strategie en zorgen voor een constante zichtbaarheid. Het is echter de taak van sales om hun account- en leadlijsten georganiseerd te houden.

Account Based?

Het bovenstaande klinkt bekend, toch? Inderdaad, LinkedIn neemt de stappen die moderne B2B-marketeers moeten nemen om Account Based Marketing te omarmen.Door deze nieuwe functionaliteit kunnen we als marketeers hopelijk de statische CSV-bestanden vaarwel zeggen en gaan werken met dynamische target account lists die worden gebruikt én geoptimaliseerd door degenen die het beste zicht hebben op relevantie: onze salescollega’s. Door de Sales Navigator Audiences slim te combineren met andere variabelen van LinkedIn, kun je je targeting nog verder aanscherpen.

*De Marketing & Sales Orchestration functionaliteit is momenteel (maart 2024) nog in bèta en zal hopelijk later beschikbaar komen in alle accounts.

Neem contact op