Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Berrefonds

Kantoor

Antwerpen

Diensten

PR, Video

Sectoren

Charity

Meer zichtbaarheid voor het Berrefonds


Nadat TEAM LEWIS Berrefonds selecteerde voor een donatie vanuit onze TEAM LEWIS Foundation, besloten we samen om de samenwerking verder te zetten. TEAM LEWIS zette in een volgende stap de communicatiestrategie van Berrefonds vzw scherp zodat de vereniging meer naamsbekendheid kreeg. Berrefonds is een vzw dat een houvast geeft aan iedereen die te maken krijgt met het verlies van een kind. TEAM LEWIS werkte voor het Antwerpse goede doel een volledige creatieve campagne uit om Berrefonds bekender te maken bij het grote publiek. Want zijn mensen op de hoogte van het begrip Berrefonds? TEAM LEWIS zocht het uit.  

Uitdaging

Bredere aandacht voor wat Berrefonds vzw kan betekenen 

Berrefonds is een warme organisatie die elke dag het verschil probeert te maken voor ouders, grootouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes die te maken krijgen met het verlies van een kind. Ieder van hen kan terecht bij de mensen van Berrefonds voor steun, verbinding en informatie. En daar stopt het niet.  

De vzw geeft ook workshops en opleidingen aan professionals zoals ambulanciers, verpleegsters, brandweermannen, politie, en dokters in opleiding. Je kan bij hen terecht voor koesterkoffers, koesterbabbels met lotgenoten en zelfs voor Eerste Hulp bij Formaliteiten (EHBF) ofwel tips bij administratieve rompslomp. Kortom, zij bewegen hemel en aarde zodat iedereen de kans krijgt om alle vormen van rouw een plek te geven.  

Maar is dat alles wel geweten? Zijn mensen voldoende op de hoogte van hun bestaan? Weten ze wat Berrefonds kan betekenen voor anderen? TEAM LEWIS zag hier een mooie uitdaging en pakte die met twee handen vast.  

Christine, één van de oprichters van Berrefonds, vroeg TEAM LEWIS bij dit hele proces om rekening te houden met twee aandachtspunten: ze wilden hun authentieke stem niet kwijt en ze wilden niet commercieel overkomen. One goal: Berrefonds meer bekend krijgen bij het grote publiek. 

Strategie

Meer begrip voor Fuck it-dagen 

Voor wie Berrefonds kent, klinken de ‘Fuck it’-dagen misschien bekend in de oren. Dat zijn dagen doorheen het jaar waarop nabestaanden het doorgaans moeilijker kunnen hebben dan anders, zoals 1 september, Kerstmis, de sterfdatum van het kind of de verjaardag van het kind… Die laatste dag was meteen ook de focus voor deze campagne.  

“Lang zal je leven, misschien niet meer hier, maar wel in ons hart.” Met deze woorden bracht TEAM LEWIS de boodschap van Berrefonds naar alle Vlamingen. In samenwerking met verschillende partijen, werkte TEAM LEWIS een campagne uit waarmee gezinnen en hulpverleners Berrefonds vzw beter leren kennen. De campagne belichtte daarnaast ook waarom het zo belangrijk is dat we mooie herinneringen blijven koesteren.  

Uitrol campagne via drie focuspunten 

Omdat het Berrefonds zo veel verschillende dingen doet, was het belangrijk om deze campagne via meerdere kanalen uit te rollen, aangepast aan de juiste doelgroep. Concreet bestond de campagne uit drie onderdelen. 

Een radiospot verspreidde een pakkende boodschap over verschillende kanalen van de openbare omroep. Hier speelden we echt in op het menselijke verhaal. 

Via een video lieten we een koppel aan het woord dat hun tweeling verloor. Ook hier gaven we voldoende ruimte aan het persoonlijke verhaal. 

Tot slot werd er ook ingezet op LinkedIn. Via een webinar voor HR-managers wilden we meer aandacht op de werkvloer voor collega’s die een kind verliezen. Om hiervoor mensen aan te trekken werd er een advertentie ingezet op LinkedIn. Zowel de video als de radiospot zijn gedeeld op de website van de vzw. Via een link op de website bestond de mogelijkheid om geld te doneren aan het Berrefonds.  

Resultaten

Meer gehoor 

De radiospot werd gespeeld op Radio 2 (129,470 luisteraars/dag), Radio 1 (651,170 luisteraars/dag), Studio Brussel (522,960 luisteraars/dag) en MNM (575,290 luisteraars/dag). Deze zenders zorgden voor een groot bereik bij een groot doelpubliek. De radiospot was een hele week lang op al deze zenders van de Openbare Omroep te horen. YASS!  

Ondanks het beperkt budget, hebben we toch mooi resultaten verkregen. De video werd zowel organisch gepost als geadverteerd op Facebook en Instagram. Dankzij de hulp van vele sympathisanten van Berrefonds bereikte de video op Facebook meer dan 100.000 mensen. De bekendheid rond Berrefonds is hierdoor zeker vergroot.  

Ook op LinkedIn werd de campagne een groot succes. Adverteren op LinkedIn is niet altijd evident. Het algoritme is anders dan op Facebook en Instagram. Hierdoor moet je hogere budgetten inzetten. Maar ook hier bereikten we meer mensen dan verwacht. Ook het aantal aanwezigen op de webinar oversteeg alle verwachtingen. Berrefonds heeft zijn expertise kunnen delen met heel wat HR-managers.  

Neem contact op