Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Orange

Kantoor

Brussel

Diensten

PR

Sectoren

Telecom

Wanneer reclamebureaus en PR hand in hand gaan


Orange België lanceerde in juli 2019 zijn nieuwe zeer exclusieve aanbod: Love Duo, een pack met onbeperkte mobiele telefoon én internet, op maat van de cord-cutters. Zoals aangekondigd en meerdere maanden geteased, zette Orange frontaal de aanval in op de cord-cutters. Die maken enkel nog gebruik van hun onbeperkt internet at home en kijken (tv via) Netflix, VRT Nu, YouTube of één van de vele andere opties. Daardoor hebben ze digitale interactieve televisie niet langer nodig. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk stof te doen opwaaien rond de lancering van dit nieuwe pack, met een origineel idee dat het doelpubliek wist te triggeren. We richtten ons op een jong publiek, de internetgeneratie of zogenaamde digital natives.

Strategie


Om deze aankondiging nog meer in de aandacht te brengen, sloeg LEWIS de handen in mekaar met het lead reclamebureau van Orange, Publicis.

“Freedom of choice” was het leitmotif van de campagne. We lieten de Belgen zelf de ontknoping van een promotievideo bepalen via YourOrangeAd.be. Op dit platform botste het Belgische publiek op wereldster Jean-Claude Van Damme en kon het zelf bepalen hoe het scenario afliep. De keuze lag in hun handen.

In totaal werden er 17.021 voorstellen voor de ontknoping van het filmpje ingestuurd en 1.677 daarvan werden uitgekozen. Dit leidde tot een knotsgek resultaat van een nooit eerder geziene campagne. Een reclamecampagne die door 1.677 personen gerealiseerd werd, is nooit eerder vertoond.

Onze strategie om deze campagne via de Belgische pers te promoten, hield in dat we het filmpje als scoop aanboden aan twee bepalende media, Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure. We gaven hen een eerste primeur in de vorm van een teaservideo. Enkele weken later hebben we hen als eerste het volledige resultaat bezorgd: het complete filmpje en de officiële aankondiging van het pack. Na het embargo hebben we de informatie breed verspreid over alle media. Het resultaat was indrukwekkend. Een heel groot deel van de Belgische media, waaronder de showbizz-kanalen die Orange doorgaans niet bereikt, hebben de campagne opgepikt.

La Dernière Heure kreeg ook nog eens een sneak peek tijdens de making of en daar bracht het veel gelezen Franstalige dagblad een verhaal over op dezelfde dag waarop het zijn primeur de wereld instuurde.

De resultaten bewijzen het belang van een PR-strategie bij het op poten zetten van een creatieve campagne. Ze tonen ook aan dat het cruciaal is om een goede relatie te hebben met de belangrijkste Belgische media én hen de informatie in avant-première door te spelen.

Resultaten


Een belangrijke participatiegraad:

17.677

scenariovoorstellen

In totaal genereerden we meer dan:

50+

clippings on- en offline

Impact:

Alle 1st Tier Media

hebben de campagne opgepikt.

Orange haalde nationale televisie:

2 keer

brachten nationale Belgische zenders de campagne in beeld

Neem contact op