Skip to main content
LEWIS

Door

Elke Delys

Gepubliceerd op

December 9, 2019

Tags

agency life, stage, Team LEWIS

Met een klein hartje stapte ik maandagochtend 4 februari 2019 het kantoor van LEWIS in Antwerpen binnen. Eindelijk was het zover: drie maanden PR-sfeer opsnuiven bij @teamlewis_belgium! Zou het agency life mij liggen? Zou ik stressbestendig genoeg zijn? Allerlei vragen en twijfels overvielen me plots. Tien maanden later kijk ik met plezier terug op mijn leerrijke stage bij LEWIS en kan ik met trots zeggen dat ik ondertussen officieel deel uitmaak van dit prachtige team. Benieuwd naar mijn traject? Hieronder lees je meer over mijn evolutie van (werk)student naar Account Executive bij LEWIS!

The agency life: you love it, or you hate it

Talen hebben me altijd al geboeid, maar pas later ontdekte ik de interessante wereld van communicatie en public relations. Ik maakte de gewaagde keuze om een opleiding PR bij te volgen, met eigenlijk maar een doel: aan het werk gaan in een agency. Toen stond ik daar plots, voor de deur van LEWIS. Niet zomaar een communicatiebureau, maar een geïntegreerd, internationaal bureau. Ik wist meteen dat het erop of eronder ging zijn. Zou ik van het agency life houden? Vol enthousiasme (en zenuwen) ging ik aan de slag.

 Multitasken als een pro

Ook al had ik al werkervaring, meedraaien in een agency is even helemaal aanpassen. Je komt dagelijks in contact met diverse klanten en hun uiteenlopende vragen. Op één dag stuur je een persbericht uit voor klant X, schrijf je content voor klant Y en bel je na voor klant Z. Het leven bij LEWIS gaat snel. Ik stelde perslijsten op, ging op zoek naar geschikte influencers, monitorde het nieuws, maakte redactionele en contentkalenders, stelde briefingdocumenten op, hielp mee aan het organiseren van een event, nam deel aan brainstorms, ging nabellen en zoveel meer. Je leest het al, een saaie dag bij LEWIS maak je niet snel mee. Je krijgt ook niet zomaar de typische ‘stagiairejobkes’.

Teamwork makes the dream work

Aangezien dagen bij LEWIS wel eens overweldigend kunnen zijn, kan je gelukkig altijd rekenen op de ervaring en expertise van je collega’s. Je kan bij ze aankloppen om je te helpen of je even op te peppen. Ze geven duidelijke feedback waar je enorm veel van leert en die helpt om jezelf constant te verbeteren. Je mag deelnemen aan wekelijkse teammeetings en krijgt al snel het gevoel dat je als volwaardig lid van het team meedraait. Dat was voor mij dan ook een wereld van verschil tegenover andere werkervaringen. LEWIS is een plek waar je er nooit alleen voor staat en waar je werk gewaardeerd wordt, zelfs als stagiair.

Helaas vloog mijn stage voorbij en voor ik het wist, moest ik afscheid nemen van het team waarin ik me al zo thuis voelde. Ik had kunnen proeven van het leven bij een communicatiebureau en was daarbovenop nog eens warm onthaald door een topteam. Het afscheid viel me zwaar, maar ik was oprecht blij dat ik deze kans had gekregen en dat maakte ik ook duidelijk bij mijn vertrek.

Een stage met een staartje

Mijn leerrijke stage bij LEWIS bleek voor mij uiteindelijk de springplank naar een vaste job in deze sector. Op 1 augustus 2019 kon ik officieel starten als Account Executive bij LEWIS. Het was heel fijn om dat te kunnen doen op een plaats waar ik me eigenlijk al thuis voelde. LEWIS geeft je de kans om te groeien: je kan bijleren, proberen, ontdekken en krijgt altijd hulp wanneer je die nodig hebt. Pak deze kans met open armen aan en stort je in het avontuur! En misschien wel tot binnenkort? ?

Neem contact op