Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Door

Eline Rasson

Gepubliceerd op

July 5, 2019

Tags

agency life, carrière

Je bent afgestudeerd, hebt wat vakantie genomen en nu bereid je je voor op een professionele carrière? Er zijn redenen genoeg waarom je je eerste stappen wilt zetten bij een communicatiebureau.


Na jarenlang van hard werken, opofferingen maken en feestvieren ben je nu afgestudeerd? Proficiat! Maar wat nu? Je staat aan het begin van je loopbaan en de kans is groot dat je geen duidelijk idee hebt van waar je met je carrière naartoe wilt. Als communicatieprofessional zijn de mogelijkheden zó uiteenlopend dat het soms moeilijk kiezen is.

 

Ga je aan de slag voor een merk? Zet je je talenten in voor het goede doel? Of ga je toch een heel andere richting uit en word je bijvoorbeeld een theepotontwerper? Je bent jong en de mogelijkheden zijn eindeloos. Als ik je toch een optie mag aanbieden, vertel ik je graag waarom een communicatiebureau (zoals LEWIS) een ideale eerste stap is in je carrière.

 

Het leven aan de agency side gaat snel en hard. Dagelijks kom je in contact met diverse klanten en hun uiteenlopende vragen. De ene dag stuur je een persbericht uit voor klant X en de volgende plan je de grote najaarscampagne voor klant Y. Naar een saaie dag moet je zoeken met een vergrootglas.

 

Zelf koos ik voor LEWIS omdat ik geen concrete werkervaring had en niet zeker was wat mij het beste lag. Door naar een agency te gaan, gunde ik mezelf de kans om met zoveel mogelijk en diverse bedrijven in contact te komen. Tegelijk leer ik bij over mezelf, ontdek ik mijn sterke (en minder sterke) kanten en krijg ik inzicht in welke taken ik graag doe. (Bovendien leerde de job mij ook om door te zetten als het even wat minder loopt.)

 

Vandaag heb ik al een mooi overzicht op het spectrum aan mogelijkheden. Mijn kijk op de wereld is eveneens al grondig veranderd. Vroeger ging mijn voorkeur uit naar een groot bedrijf, met een gedegen PR- en marketingafdeling, maar vandaag is dat helemaal gekeerd: ik leerde de voordelen van kleinere organisaties steeds meer appreciëren. Het zijn ervaringen die ik nog lang zal meedragen.

 

Dat is het mooie aan een agency: wil je veel ervaring opdoen en je capaciteiten testen én verder uitdiepen, dan is een communicatiebureau helemaal iets voor jou. Je leert snel denken, improviseren en je kan je creatief uitleven. Je leert de wereld kennen, maar ook jezelf.

 

Ten slotte kan ik met plezier bevestigen dat het agency-cliché klopt: we werken erg hard, maar we amuseren ons nog veel meer. Hoor ik daar een flesje ontkurken?

Neem contact op